Contact Gegevens

Loonbedrijf Holtrop

Sydtakke 26
8461LK Rottum (Friesland)

telefoonnummer:
0513-633080

e-mail:
info@loonbedrijfholtrop.nl

Frezen

DSCN1929  DSCN1928

Voor het frezen hebben wij de beschikking over een krone hakfrees met een werkbreedte van 3 meter. Deze frees is uitgerust met een zware nalooprol en kan maximaal 10 cm diep frezen.

Ploegen

Afbeelding 077    

Voor het ploegen hebben wij de beschikking over een 5 schaar vario-wentelploeg van Vogel en Noot. Deze heeft een maximale werkbreedte van 2,5 meter en kan doormiddel van de vario traploos naar minimaal 1,5 meter werkbreedte worden gezet waardoor wij op elk perceel mooi uitkomen bij greppel of sloot.

 Egaliseren

DSCN1907 (2)  DSCN1910 (2)

Voor het egaliseren hebben wij de beschikking over een zwaar uitgevoerd kilverbord van de Blaauw.  Dit kilverbord heeft een werkbreedte van 5 meter. Ook is dit kilverbord uitgevoerd met een tandemstel wat in het land op breed spoor kan worden gezet waardoor het kilverbord zeer nauwkeurig te werk gaat.

Kalk strooien

Als de PH waarde niet toereikend is moet er kalk worden gestrooid. Wij leveren Ankal kalk. Doormiddel van een Brendal schijvenstrooier word de kalk nauwkeurig over het land verdeeld.

Graszaaien

DSCN1942  DSCN1943 (2)

Voor het inzaaien van gras  hebben wij de beschikking over een pneumatische zaaimachine van Vicon. Deze zaaimachine heeft een werkbreedte van 3 meter en is uitgevoerd met breedzaaikouters waardoor er volvelds gezaaid word. De zaaimachine is in combinatie met de  rotorkopeg voor een optimaal zaaibed. De trekker is uitgevoerd met dubbellucht waardoor er minimale insporing is.

Lelyfrezen

DSCN0846DSCN0842

Voor het in één werkgang frezen en opnieuw inzaaien hebben wij de beschikking over een unieke machine, namelijk de Lely-zaaifreesmachine. Dit is een overtopfrees met een maximale freesdiepte van 20 centimeter. De frees draait de oude graszode naar beneden en brengt de losgekomen grond naar boven waardoor er een ideaal zaaibed onststaat. De zaaimachine brengt het zaad meteen in en de grond word daarna nagedrukt door twee zware cambridgerollen. Dit systeem is kostenbesparend door het in één werkgang te frezen en te zaaien.

Doorzaaien

DSCN0838  DSCN0839

Voor het doorzaaien van u beschadigde grasmat hebben wij de beschikking over een vredo doorzaaimachine van 2,5 meter breed.

Greppelfrezen

DSCN1933 (2)  DSCN1932

Voor het greppelfrezen hebben wij de beschikking over een tweetal machines. Voor het bouwland hebben wij de Ridder greppelfrees met zwaar freeswiel. Voor het Grasland hebben wij de Jas greppelfrees. Dit is een frees met een voorsnijrotor en een opschoonrotor. Doormiddel van twee rotors word er schoon en netjes gefreest een heeft u geen grond op de greppelkanten liggen wat zorgt voor een goede afwatering.

Buizen leggen

Voor het leggen van nieuwe kopakkerbuizen maken wij gebruik van een Wifo buizentrekker of de mobiele kraan met sleuvenbak.  Ook voor levering van kopakkerbuis kunt u bij ons terecht.