Contact Gegevens

Loonbedrijf Holtrop

Sydtakke 26
8461LK Rottum (Friesland)

telefoonnummer:
0513-633080

e-mail:
info@loonbedrijfholtrop.nl

 Graslandbemesten

Het zodebemesten gebeurt met een Schuitemaker Robusta Vario tank van 13,5 m³ met spreidas, dit wil zeggen dat onder het bemesten de   banden van de tank naast het spoor van de trekker gaan lopen.  Deze tank staat op 105 cm brede lage drukbanden waardoor er een lage druk per cm² ontstaat. Achter de tank hangt een Schuitemaker graslandbemester van  8,4 meter breed. De trekker is uitgerust met een topcon G.P.S systeem waardoor er uiterst nauwkeurig kan worden bemest, iets wat in deze tijd van groot belang is.

Bouwlandbemesten

Voor het bouwlandbemesten gebruiken wij de Schuitemaker Robusta Vario tank van 13,5 m³ of de Robusta transporttank van 26 m³   in combinatie  met een Evers bouwlandbemester van 6 meter breed. De mest word in één werkgang ingebracht en meteen ondergewerkt.

Transport

Voor het transport van mest hebben wij de beschikking over een 26 m³ Schuitemaker Robusta tank. Deze tank is voorzien van een acht duims zuigarm, luchtdrukwisselsysteem en is op de voorste en achterste as gestuurd. Door zijn wendbaarheid en het snelle laden en lossen kan er vlot worden gewerkt.

In combinatie met de Evers bouwlandbemester kunnen wij het transport en het bemesten combineren.

 

Mest mixen en overpompen

Voor het mixen en het overpompen van drijfmest hebben wij de beschikking over een Doda mestpomp. Hiermee krijgen wij elke mestkelder los tot een mooi homogeen product. Voor het overpompen  kunnen we met een 6 duims slang maximaal 60 meter ver komen.

Vaste mest uitrijden

Voor het uitrijden van vaste mest en compost hebben wij de beschikking over een 12 tons Schuitemaker Calypso breedstrooier. Deze breedstrooier kunnen wij met de mobiele kraan of de JCB kniklader laden.